Het is aan te raden om elk halfjaar je tanden grondig te laten reinigen door de tandarts, bijvoorbeeld door een tandarts in Amsterdam. Echter wil je natuurlijk je tanden zelf zo lang mogelijk schoon kunnen houden. In dit blog geven we je tips over hoe je je tanden zo lang mogelijk schoon kunt laten

Voorkom terugtrekking van het tandvlees

Tandvleesrecessie is wanneer het tandvlees zich een beetje van de tand naar beneden beweegt, waardoor het gevoeligere, lagere deel van de tand bloot komt te liggen. Dit maakt je tanden gevoeliger voor niet alleen reinigingen, maar ook voor je favoriete voedingsmiddelen. Hoe vaker het tandvlees ontstoken raakt, hoe verder je tandvlees zal terugtrekken.

Verbeter je mondhygiëne

Poets en flos je tanden minstens 2 keer per dag en vergeet niet je tong te schrapen. Dit klinkt eenvoudig, maar hoe beter je mondhygiëne is, hoe gemakkelijker het schoonmaken van je tanden is. Wanneer je niet de gewoonte hebt om te flossen, zal het reinigen van de tanden pijnlijk zijn. Flossen doet 40% van het werk in het schoonmaken van tandplak van je tanden, dus als je het overslaat, is er veel meer voor de mondhygiënist om schoon te maken.

Poets niet te hard

De meesten van ons poetsen onze tanden veel te hard, beschadigen onze tanden en maken ze gevoelig. Poetsen met de verkeerde beweging maakt je tanden poreuzer en dus gevoeliger. Controleer dubbel of je goed poetst om er zeker van te zijn dat je je tanden niet elke keer dat je poetst gevoeliger maakt.

Gebruik een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel kan je helpen om zachter te poetsen omdat de tandenborstel het werk voor je doet. Als je de neiging hebt om te hard te poetsen, kan een elektrische tandenborstel helpen. Elektrische tandenborstels zijn ook beter in het reinigen onder de tandvleeslijn, waardoor de hygiënist minder hoeft te schrapen.