Een leven lang genieten van je gebit is niet voor iedereen weggelegd. Toch is dit realiseerbaar door een paar simpele tips op te volgen. De beste manier is routine. Door structureel en op een juiste manier je gebit te verzorgen behaal je het beste resultaat. Daarom hebben we de beste tips op een rij gezet die je structureel kan toepassen om je gebit in de meest optimale conditie te houden.

Tandenpoetsen routine

De belangrijkste en meest effectieve manier om je gebit gezond te houden, is door dagelijks twee tot driemaal je tanden te poetsen. Routine is hierbij belangrijk. Wanneer je dit in je systeem krijgt behaal je het meeste rendement. Daarbij is het materiaal dat je gebruikt ook belangrijk. Zo kun je de tanden het beste poetsen met een zachte borstel en vervang je deze om de paar maanden. Poets niet te hard, maar juist op een rustige manier in een hoek van 45 graden.

Let op wat je eet en drinkt

Suikers zijn de grootste boosdoener betreft het veroorzaken van gaatjes en andere mondproblemen. Het is goed om een keer voor jezelf te inventariseren hoeveel suikers je eigenlijk naar binnen werkt. Probeer dit zoveel mogelijk te matigen en het liefst zelfs zoveel mogelijk te voorkomen. Er zijn voor veel suikerproducten plaatsvervangende producten beschikbaar. Vervang bijvoorbeeld een pak frisdrank met een glas water of natuurlijke geperste vruchtensap zonder toegevoegde suikers.

Tandartscontrole

Met je goede gedrag reduceer je de kans op complexe mondzorgproblemen. Laat je gebit minimaal tweemaal per jaar controleren. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent. Het is dan vaak een bevestiging of je het gebit goed verzorgd. Tegelijkertijd kan je gewaarschuwd worden voor beginnende problemen en hier je gebitsverzorging en levenswijze op aanpassen.

Bezoek de mondhygiënist in Alkmaar

Het is verstandig om de mondhygiënist te bezoeken zodra je hiernaar doorverwezen wordt door de tandarts. Een doorverwijzing is niet noodzakelijk. Je kunt ook gerust op eigen initiatief een bezoek inplannen om je gebit uitvoerig te controleren. Een preventieve check is de beste vorm om je gebit in een gezonde staat te houden. Ga daarom gerust langs bij de mondhygiënist in Alkmaar voor een uitgebreide controle en advies over je gebit.