Een frisse lach is iets wat veel mensen willen. Niet iedereen heeft die nog, door verschillende redenen. Maar gelukkig kun je tegenwoordig deze wel terugkrijgen. Hoe dat kan vertellen we je hieronder. Lees de tips snel. Ismile Tandartspraktijk adviseert je graag over de mogelijkheden om je lach weer te laten stralen.

Behandelingen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor tanden hun witte kleur verliezen. Ten eerste moet opgemerkt worden dat niet alle tanden van nature wit zijn. Sommigen zijn geliger van kleur. Dit is een goed teken, want dan heb je sterke tanden. Natuurlijk kun je kiezen om naar verloop van jaren een keer je tanden te (laten) bleken. Maar hoe doe je dat? Er zijn een aantal manieren om dit te doen.

Fruit eten

Je kunt op een natuurlijke manier je tanden een beetje bleken. Dit kan door bijvoorbeeld appels te eten. Er zit fruitzuur in appels dat ze wat witter kan maken. Zorg wel dat je je mond met water spoelt, dan gaat het zuur weer uit je mond en dat is beter voor je glazuur.

Zelf bleken

Er bestaan zelfbleekpakketten met daarin een speciale gel en bitjes waarmee je eenvoudig je tanden kunt bleken. Doe ze een paar nachten achter elkaar in en zie na een aantal dagen al resultaat. Zorg wel dat je een beetje oplet dat ze niet te wit worden. Dat zorgt namelijk voor het effect dat we overbleaching noemen. Ook is het opletten geblazen dat je je tandvlees niet beschadigt. We raden je aan om altijd met een tandarts te overleggen aangaande een bleekbehandeling. Eventueel kun je hem of haar deze behandeling laten uitvoeren.

Facings

Met facings heb je direct een stralende lacht terug. Het mooie van facings is dat scheve tanden hierdoor weer recht lijken. Er zijn twee soorten facings, namelijk gemaakt van composiet of porselein. We raden je aan te kiezen voor facings van porselein, omdat deze minder snel verkleuren en ook sterker zijn. Facings van porselein zijn wel duurder, maar ook duurzamer.

Implantaten

Met implantaten heb je de mogelijkheid om je gebit met kunsttanden te reconstrueren. Deze zien er precies zo uit zoals jij wilt dat ze er uitzien. Implantaten vragen om een operatie en dit kost tijd. Meestal worden implantaten gebruik om het gebit te verstevigen en om te voorkomen dat de kaak inzakt als er een aantal kiezen getrokken zijn. Het is een mooie manier om je gebit langer goed te houden, maar het kost ook veel geld. Check je tandartsverzekering of deze implantaten vergoedt.

Kunstgebit

Een andere optie met kunsttanden is het klassieke kunstgebit. Deze is relatief gemakkelijk te maken met de hulp van een afdruk van je kaken. Er is geen operatie nodig. Snel en makkelijk weer tanden in je mond. En natuurlijk is elke tint te kiezen.

Tanden zoveel mogelijk wit houden

Je tanden zoveel mogelijk wit houden is een iets wat je zelf gemakkelijk kunt doen. Hoe? Spoel je mond na koffie of rode wijn. Kauw suikerloze kauwgum met xylitol. Een beetje verkleuring kun je misschien niet voorkomen, maar gelukkig zijn er ook veel mogelijkheden om deze verkleuring weer tegen te gaan. Gewoon goed de verzorging van je tanden bijhouden.