Bij het horen van het woord Botox denkt je wellicht als eerste aan een injectie die rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering minimaliseert. En met reden Botox is één van de meest populaire cosmetische huidbehandelingen vandaag de dag.

Maar naast het vermogen om tekenen van veroudering tegen te gaan, heeft Botox ook een aantal andere medische toepassingen, en kan zelfs gebruikt worden bij de behandeling van migraine, overmatig zweten, en bewegingsstoornissen. Bij https://www.dokterfrodo.nl/ weten ze er veel meer van. 

Wat is Botox?

Botox, een toxine gemaakt van de bacterie Clostridium Botulinum, kan tijdelijk specifieke spieren verlammen, waardoor het een geweldige behandelingsoptie is, niet alleen voor rimpels, maar voor een aantal medische aandoeningen.

In feite was het niet tot het begin van de jaren 1990 dat Botox populair werd voor zijn rimpelverminderende eigenschappen.

Niet-cosmetische gebruiken voor Botox

Botox voor migraines, oogaandoeningen, en meer

Sinds de jaren 1960, hebben onderzoekers ontdekt dat Botox een aantal medische aandoeningen kan behandelen. Botox wordt algemeen gebruikt voor de behandeling van:

  • Bewegingsstoornissen, zoals cervicale dystonie
  • Oogaandoeningen, zoals gekruiste ogen
  • Oogspasmen
  • Migraine
  • Blaasspasmen
  • Overmatig zweten
  • Naast de bovengenoemde toepassingen van Botox, hopen medische professionals het gebruik ervan uit te breiden voor andere medische aandoeningen, waaronder de behandeling van artritis pijn.

Hoe werkt Botox?

Indien aanbevolen door je arts, zal de procedure worden uitgevoerd door een medische professional, meestal in een dokterspraktijk.

Botox zal worden geïnjecteerd in het spierweefsel. Na verloop van tijd zal het de signalen van de zenuw naar de spier blokkeren, waardoor de spier uiteindelijk zal stoppen met samentrekken.Typisch, duurt het zo’n 24-72 uren om effect te merken, en de voordelen van Botox kunnen tot een paar maanden duren.

Tandarts esthetische behandelingen

We noemen facings en tanden bleken. Facings worden meestal gemaakt van composiet van medische kwaliteit en worden voor elke patiënt afzonderlijk gemaakt om op de natuurlijke tanden te lijken, aldus Bruce Wilderman, DDS. Ze zien er buitengewoon realistisch uit en kunnen tal van cosmetische problemen oplossen, variërend van scheve tanden, gebarsten of beschadigd glazuur tot opvallende spleten tussen twee tanden. De tandarts brengt de facing aan op de voorkant van elke tand met behulp van een tandheelkundige lijm.

Een van de meest elementaire cosmetische tandheelkundige procedures, tanden bleken of tanden bleken, kan worden uitgevoerd bij je tandarts. Het bleken dient te gebeuren nadat tandplak, tandsteen en ander vuil van het oppervlak van elke tand zijn verwijderd, zodat de tanden er weer natuurlijk uitzien.