Een laserbehandeling kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Allereerst wordt er samen met de huidtherapeut besproken of een laserbehandeling nodig is. Mocht dit nodig zijn, dan wordt er gekeken welke methode er het beste past om het gewenste resultaat te krijgen. Wil je weten welke methodes er zijn? Lees dan verder!

Pico Laser

Allereerst bestaat er de Pico Laser. Dit is een laserbehandeling die wordt gebruikt voor onder andere het verwijderen van tatoeages en pigmentvlekken. Het is een vernieuwde versie van de oude Pico Laser. Het verschil tussen beide is de snelheid waarmee de lichtpuls wordt geproduceerd. Bij de vernieuwde versie is de lichtpuls geproduceerd in slechts een picoseconde, bij de oude versie was dit binnen een nanoseconde. Dit wil dus zeggen dat dit 1000 keer sneller is. De laser kan daardoor sneller en gerichter werken.

Elite MPX

Wanneer je op zoek bent naar behandeling op grotere schaal, dan kan de Elite MPX van toepassing zijn. Deze behandeling wordt vooral toegepast bij rosacea en acne. De Elite MPX maakt gebruik van verschillende lasers waardoor er vaker een passende behandeling bestaat. Zo bestaat er onder andere:

  • IPL: deze behandeling wordt voornamelijk gebruikt voor roodheid en uv-schade
  • Nd:YAG laser: deze behandeling wordt gebruikt voor het behandelen van acne, couperose en beenvaatjes.
  • Alexandrite laser: hierbij worden voornamelijk pigmentvlekken behandeld.

Zijn er risico’s?

Na de behandeling kan er roodheid optreden of een lichte zwelling. Dit is compleet normaal en geen reden tot paniek. Het kan enkele uren aanhouden of in sommige gevallen kan het ook één dag duren. De huid is ook gevoeliger dan normaal. Er wordt daarom aangeraden om geen make-up te dragen omdat dit irriterend kan werken. Ook wordt aangeraden om even geen parfum te dragen en niet in de zon te zitten. Wil je nu echt in de zon zitten, dan is het goed om factor 50 zonnebrand te gebruiken. Hierdoor is je huid beter beschermd tegen het zonlicht. Wil je nu echt je huid een plezier doen, dan kun je altijd bepaalde crèmes gebruiken die je huid helpen herstellen.